Αρχική Δήμοι Δύο νέες παιδικές χαρές εγκαινιάζονται αύριο στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

Δύο νέες παιδικές χαρές εγκαινιάζονται αύριο στον δήμο Νεάπολης- Συκεών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο ακόμα παιδικές χαρές-πρότυπα, που ανακατασκευάστηκαν με τις πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές και εκπαιδευτικές αντιλήψεις και τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς όρους ασφάλειας, παραδίδει και επίσημα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για τις ονειρεμένες παιδικές χαρές «Διάστημα» (Αγ. Τριάδος- Αγ. Δημητρίου- Αγ. Γεωργίου) και «4 Εποχές» (Μ. Ασίας-Ειρήνης- Βότση), που βρίσκονται στην Δ.Ε. Πεύκων, που ανοίγουν και επίσημα πλέον τις πύλες τους για να χαρίσουν καθημερινά άφθονες στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού αλλά και χαλάρωσης σε παιδιά, γονείς και παππούδες.

Τα εγκαίνιά τους θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στις 7 μ.μ. και στις 8 μ.μ., αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της πλήρους ανακατασκευής και αναμόρφωσης και των δύο Παιδικών Χαρών είχε πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό, την επίσημη παράδοσή τους όμως παρέτεινε η καθυστέρηση των τελικών πιστοποιήσεων των αρμόδιων αρχών.

Νέες δραστηριότητες, με νέα, ασφαλή, ενδιαφέροντα και ελκυστικά παιχνίδια, χυτό ελαστικό δάπεδο, βρύσες, παγκάκια, καθιστικά με στέγαστρα, νέες μεταλλικές πόρτες και περιφράξεις, νέο, μη ενεργοβόρο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, παρτέρια με λουλούδια, θάμνους και δέντρα για να απολαμβάνουν τις ώρες τους μικροί και μεγάλοι επισκέπτες καθώς και άτομα με αναπηρία, για τα οποία προβλέπεται πλήρης πρόσβαση.

Να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή των δυο αυτών Παιδικών Χαρών αποτελεί μέρος του μεγάλου προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το δημοτικό ταμείο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πνοής που περιλαμβάνει εργασίες ριζικής ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης και προμήθειας νέου εξοπλισμού και οργάνων στο σύνολο των 38 Παιδικών Χαρών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ήδη έτοιμες και το προσεχές διάστημα αναμένεται να εγκαινιαστούν και άλλες δύο παιδικές χαρές στη Δ.Ε. Νεάπολης στις συμβολές των οδών Κασταμονής- Μητροπόλεως και Μητροπόλεως-Παγκάλου.