Αρχική Δήμοι Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέα σύγχρονα οχήματα στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Νέα σύγχρονα οχήματα στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περισσότερο ενισχυμένη για την αντιμετώπιση ακραίων και επικίνδυνων φαινομένων, φυσικών καταστροφών και περιστατικών είναι από σήμερα η Πολιτική Προστασία του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στον εξοπλισμό της οποίας προστέθηκαν σήμερα τρία σύγχρονα και νέας τεχνολογίας οχήματα.

Παρουσία του αναπληρωτή Διοικητή Πόλης Θεσσαλονίκης του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχο Γιάννη Στεργιούλα, στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών παρέλαβε και επίσημα τα οχήματα, τα οποία τίθενται άμεσα στη διάθεση των Υπηρεσιών.Η απόκτησή τους χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μετά τη θετική εξέλιξη που είχε η αίτηση-υποβολή του φακέλου από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για οχήματα τύπου NAVARA 4Χ4, διπλοκάμπινα, με αποσπώμενες κατασκευές-εξαρτήματα. Και τα τρία οχήματα φέρουν αποσπώμενη λεπίδα εκχιονισμού και αλατοδιανομέα, ενώ τα δυο από αυτά φέρουν και πυροσβεστική μονάδα.

«Στα ήδη υπάρχοντα πυροσβεστικά και εκχιονιστικά μηχανήματα-οχήματα προστίθενται άλλα τρία, με αποτέλεσμα ο στόλος του δήμου μας να ενισχύεται ακόμη περισσότερο στον αγώνα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ακραίων καιρικών φαινομένων και πυρκαγιών. Ειδικά τα νέα αυτά σύγχρονα οχήματα, λόγω της κατασκευής και του εξοπλισμού του, άμεσα και ευέλικτα θα μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα σε περιπτώσεις ανάγκης, ιδιαίτερα σε περιοχές με στενούς δρόμους», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης κατά την παραλαβή των κλειδιών από τον εκπρόσωπος της προμηθεύτριας εταιρίας Αλέξανδρο Νουλίκα. Μεταφέροντας χαιρετισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στάθηκε στην «άψογη συνεργασία με την αντιπροσωπεία των οχημάτων, που είχε ως αποτέλεσμα αυτά να παραδοθούν πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσής τους».

Στην εκδήλωση της παραλαβής των οχημάτων παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκατζές (Τεχνικών Έργων) και ΠαρήΓενίτσαρη (Κοινωνικής Πολιτικής), οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέκος Σιμητόπουλος, Απόστολος Συμεωνίδης, Θανάσης Καδίκας, η πρόεδρος της Δ.Κ. Συκεών Ρένα Αυγερινού, ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, ο πυροσβέστης Βασίλης Βίτσας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της ΕΔΟΜΑΚ, και η πρόεδρος του σωματείου «Μονοπάτια και στόχοι».