Αρχική Δήμοι Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στην Καλαμαριά

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής στην Καλαμαριά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόγραμμα για την πρόληψη Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής, υλοποιεί αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο Φύλων, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ο προληπτικός έλεγχος Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 10 και αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς, από τις 8:30 έως τις 13:30,  υπό την ιατρική επίβλεψη έμπειρων επιστημόνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων,  έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και  για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων, κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους κατοίκους από 40 ετών και πάνω. Προϋπόθεση να εγγραφούν ή να είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΠ Υγείας.

΄Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Ευλαμπία Ντόντη-Μπανιώρα, «πρόκειται για  μια πολύ σημαντική δράση που συμβάλλει στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής,  καθώς όπως τονίζουν  οι  επιστήμονες μπορεί να αντιμετωπιστεί, ή ακόμη και να θεραπευτεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα».