Αρχική Μόνιμοι Δημόσιο: Το 70% των υπαλλήλων συμμετέχει στην αξιολόγηση

Δημόσιο: Το 70% των υπαλλήλων συμμετέχει στην αξιολόγηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά κυμαίνεται η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία της αξιολόγησης στα υπουργεία παρά τη σημαντική αντίσταση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.  Η εικόνα που έχει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι ότι μέχρι τώρα, 7 στους 10 κατέθεσαν το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία τους στον προϊστάμενο – αξιολογητή τους, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων ήταν καθολική, αγγίζοντας το 100%, στα υπουργεία Τουρισμού και Εθνικής ‘Αμυνας. Πάνω από το 90% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής των υπαλλήλων στα υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Άνω του 60% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στα υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στο υπουργείο Εργασίας, οι υπάλληλοι του οποίου φαίνεται να μη θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Η αξιολόγηση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο στάδιο των προϊσταμένων. Σύμφωνα με τη πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο προϊστάμενος που παρέλαβε τα έντυπα αξιολόγησης από τους υφιστάμενούς του, ως α΄ αξιολογητής, έχει προθεσμία έως τις 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να τους αξιολογήσει, να συμπληρώσει το έντυπο αξιολόγησης στο σκέλος που τον αφορά και να το παραδώσει στον β΄ αξιολογητή.

Ο τελευταίος υποχρεούται το αργότερο έως τη Δευτέρα 23 του μηνός να έχει συμπληρώσει ό,τι του αναλογεί στο έντυπο αξιολόγησης και να το υποβάλει στην αρμόδια Διεύθυνση προσωπικού/διοικητικού της υπηρεσίας του.