Αρχική Συμβασιούχοι Δημόσιο: “Πράσινο φως” από τους δανειστές για τους συμβασιούχους

  Δημόσιο: “Πράσινο φως” από τους δανειστές για τους συμβασιούχους

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε, όπως ήταν λογικό, το θέμα των συμβασιούχων στο δημόσιο με τους δανειστές να παραλαμβάνουν από την ελληνική πλευρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχει ξεπεραστεί το προβλεπόμενο όριο στον αριθμό των συμβασιούχων.

  Κι αυτό, γιατί στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει ανώτατο όριο συμβασιούχων που μισθοδοτούνται από κρατικές δαπάνες.

  Το «ταβάνι» είναι οι 47.000 συμβασιούχοι (προέκυψε από τον μέσο όρο των συγκεκριμένων εργαζόμενων κατά τη διάρκεια του δωδεκαμήνου του 2016) και από αυτό έχουν εξαιρεθεί όσοι απασχολούνται σε τομείς που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

  Επίσης, εκτός πλαφόν βρίσκονται και οι εργαζόμενοι με σύμβαση που απασχολούνται μέσω συχρηματοδοτούμενων προγραγραμμάτων ΕΣΠΑ ή άλλων δαπανών κρατικού προϋπολογισμού (π.χ ανταποδοτικά τέλη).

  Το ενδιαφέρον των Θεσμών φαίνεται ότι προκλήθηκε από τη μικρή αύξηση που καταγράφηκε στα επίσημα στοιχεία της απογραφής.

  Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η μικρή αύξηση, η οποία με τις εξαιρέσεις φαίνεται να προσέγγισε το ανώτατο πλαφόν, δεν στάθηκε εμπόδιο στις συζητήσεις με τους δανειστές, οι οποίοι φαίνεται να αποδέχθηκαν χωρίς αντιρρήσεις τα στοιχεία που προσκόμισε η ελληνική πλευρά.