Αρχική Δήμοι Δήμος Πεντέλης: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19

Δήμος Πεντέλης: Δωρεάν τηλεφωνική γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Covid-19

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γραμμή υποστήριξης για τα άτομα εκείνα που ενδεχομένως αισθανθούν ψυχολογική πίεση αυτές τις ημέρες του περιορισμού λόγω του κορονοϊού, δημιούργησε ο Δήμος Πεντέλης.

Στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού, θα υπάρχει τηλεφωνική γραμμή για συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στους δημότες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών, που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας ή δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αλλαγές της καθημερινότητας και τον νέο τρόπο ζωής, που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά: «Από την αρχή της κρίσης υγείας που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε ως δήμος να συντονίζουμε όλες τις υπηρεσίες μας, αλλά να δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο να μη μείνει κανείς αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Φροντίζουμε έτσι και για τους συμπολίτες μας, που αυτές τις μέρες νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν για τα συναισθήματά τους ή για τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν στον τρόπο ζωής και στη συνύπαρξη με τα άλλα μέλη της οικογένειας, το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, την ενδεχόμενη μοναξιά που αισθάνονται και όλες τις ψυχολογικές συνέπειες λόγω του αυτοπεριορισμού».

Έτσι, από τις 6 Απριλίου θα αρχίσει εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών, το οποίο θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00-14:00 στο 210 8100884) και όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να επικοινωνούν με τον ψυχολόγο υγείας (MSc Health Psychology, Sussex) και συντονιστή του προγράμματος Βασίλη Τσιοπανά.