Αρχική Ελλάδα Δήμαρχος Μυτιλήνης: Φοβάμαι διπλασιασμό των αφίξεων μεταναστών όσο μπαίνει η άνοιξη

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Φοβάμαι διπλασιασμό των αφίξεων μεταναστών όσο μπαίνει η άνοιξη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για εθνικούς λόγους τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν 50.000 μετανάστες, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μυτιλήνης

Για «πολύ δύσκολη και εκτός ελέγχου» με το μεταναστευτικό έκανε έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο hotspot της Μόριας με δυναμικό 2.700 ανθρώπους αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ, δυσκολεύονται στο νοσοκομείο, φοβούνται. Έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο κ. Κυτέλης.

Ο ίδιος ζήτησε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί προσθέτοντας ότι «για εθνικούς λόγους τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν 50.000 μετανάστες».

Όσον αφορά το σχέδιο για πλωτό φράχτη ο δήμαρχος Μυτιλήνης είπε ότι «δεν έχω καμία ενημέρωση, θα το δούμε πώς θα λειτουργήσει στο πεδίο» προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει».

«Ζητάμε φύλαξη των συνόρων εκτός από την επιτήρηση των ΜΚΟ και το κλείσιμο των δομών» είπε ο κ. Κυτέλης εκαφράζοντας τους φόβους του ότι «όσο μπαίνει η άνοιξη, πιθανόν να έχουμε διπλάσιο αριθμό αφίξεων και το νησί δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα».