Αρχική Οικονομία Δραγασάκης: Οι τραπεζίτες είχαν ενημερώσει τον ΔΟΛ για τα προβλήματα βιωσιμότητας

Δραγασάκης: Οι τραπεζίτες είχαν ενημερώσει τον ΔΟΛ για τα προβλήματα βιωσιμότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Γιάννης Δραγασάκης καλεσμένος στο τηλεοπτικό κανάλι creta μίλησε για τα προβλήματα βιωσιμότητας στο ΔΟΛ. Είπε χαρακτηριστικά:

«Οι τραπεζίτες είχαν ενημερώσει τον ΔΟΛ για τα προβλήματα βιωσιμότητας από πρόπερσι και είχαν ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της σημερινής κατάληξης».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Κάθε επιχείρηση που κλείνει είναι ένα τραύμα, κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι αρνητικό γεγονός. Το πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αφορά στην κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.»

«Στις αρχές του ΄80 είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο στις επιχειρήσεις και δυστυχώς ελάχιστες σώθηκαν τότε. Σήμερα έχουμε συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες , όταν μια επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη να γίνονται ρυθμίσεις στην βάση των εξής αρχών.

Εάν οι υπάρχοντες επιχειρηματίες μπορούν να βάλουν νέα κεφάλαια τότε διευκολύνονται, ρυθμίζεται το παλιό χρέος, μπορεί και να διαγραφεί ένα μέρος του και με τα νέα χρήματα και ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αυτό δε συνέβη.

Πρέπει να αποκαλύψω πως στις συζητήσεις που είχα με τραπεζίτες από πρόπερσι, μου είχαν πει πως είχαν προειδοποιήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση πως η βιωσιμότητα της έπασχε και έπρεπε από τότε να είχαν παρθεί μέτρα. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τώρα τα αποτελέσματα «, τόνισε.

«Επίσης εάν ο υφιστάμενος μέτοχος δε μπορεί να βάλει κεφάλαια , οι τράπεζες αναζητούν νέο επενδυτή. Εάν υπάρξει και μπορεί να προχωρήσει τότε η επιχείρηση μέσω αλλαγών επιβιώνει , όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου», πρόσθεσε.