Αρχική Ασφάλιση Δήλωση – “Βόμβα”: Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα κλείσει το θέμα...

Δήλωση – “Βόμβα”: Μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα κλείσει το θέμα των κύριων εκκρεμών συντάξεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέντευξη του στο ethnos.gr ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των κύριων εκκρεμών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία και να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων στον ΕΦΚΑ, ενώ τονίζει πως «μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα έχουμε κλείσει με το θέμα των κύριων εκκρεμών συντάξεων».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό,  ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει πως θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση το 2022, που θα αντανακλά «τις αντοχές της οικονομίας, τους ρυθμούς ανάπτυξης και την ανάγκη στήριξης των πιο αδύναμων». Τέλος για τις περιπτώσεις αναδρομικών για τις οποίες εκκρεμούν αποφάσεις της Δικαιοσύνης τονίζει πως «αν αυτές εκδικαστούν υπέρ των προσφευγόντων, εμείς θα σεβαστούμε αυτές τις αποφάσεις και θα τις εφαρμόσουμε. Πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών».

Εν κατακλείδι, σχετικά με την πανδημία ο κ. Χατζηδάκης εστιάζει στην ανάγκη εμβολιασμού και αναφέρεται στα κυβερνητικά μέτρα που έχουν μπει σε εφαρμογή. « Είμαστε εδώ και παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περάσουμε τη “στενωπό” του χειμώνα με την οικονομία και την κοινωνία όρθιες!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr