Αρχική Ελλάδα Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις των γονιών της αθλήτριας...

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις των γονιών της αθλήτριας που τον κατήγγειλε για βιασμό ενώ ήταν ανήλικη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με καταθέσεις μαρτύρων και συγκεκριμένα με τις καταθέσεις των γονιών της νεαρής κοπέλας που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο, συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του 39 προπονητή ιστιοπλοΐας. Ο τελευταίος κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι βίασε την 21χρονη σήμερα γυναίκα, όταν της έκανε μαθήματα ιστιοπλοΐας και ενώ εκείνη ήταν ανήλικη. Μάλιστα, η καταγγέλλουσα κατέθεσε σε προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για όλα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε στα χέρια του κατηγορούμενου, κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση που έλαβε η έδρα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η νεαρή κοπέλα, παίρνοντας κουράγιο από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, βρήκε το θάρρος να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη και να καταγγείλει τον 39χρονο σήμερα προπονητή για σεξουαλική κακοποίησή της, το 2011, ενώ την προπονούσε στην ιστιοπλοΐα. Μετά την καταγγελία ακολούθησε εισαγγελική έρευνα – εξπρές και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη στον προπονητή, ο οποίος αμέσως μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές προφυλακίστηκε.

Ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του 39χρονου σε δίκη, μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Από την πλευρά της η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της είχε αναφέρει πως ο κατηγορούμενος την απειλούσε ότι θα την σκότωνε και θα κατέστρεφε την οικογένειά της, αν η ίδια μιλούσε και αποκάλυπτε όλα είχε βιώσει.

Από την πλευρά του ο 39χρονος, ενώπιον της ανακρίτριας έχει καταθέσει πως εκείνος και το νεαρό κορίτσι είχαν σχέση και πως σκόπευαν να παντρευτούν. Υποστήριξε μάλιστα ότι γνώριζε τους γονείς του κοριτσιού και συζητήσουμε με την μητέρα του το ενδεχόμενο γάμου. Ο 39χρονος είχε αναφέρει στην απολογία του: «Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας….».