Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, μπροστά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης με την εξέταση μαρτύρων. Ο Νάσος είχε ταξιδέψει από την Πάφο της Κύπρου για επαγγελματικούς λόγους και είχε αποφασίσει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει αγώνα της ομάδας του.

Την πρώτη κατάθεση έκαναν οι γονείς του Νάσου, οι οποίοι δεν κατανοούν για ποιο λόγο κάποιοι αποφάσισαν να επιτεθούν στον γιο τους, με αφορμή το χρώμα της μπλούζας που φορούσε. Ο πατέρας του Νάσου ανέφερε ότι ο γιος του είχε αγωνιστικό παρελθόν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου και ποτέ δεν δημιούργησε προβλήματα στα γήπεδα. Η μητέρα του Νάσου, στη σύντομη κατάθεσή της, εξέφρασε τη θλίψη της για το χαμό του γιου της, ρωτώντας “γιατί να το κάνουν αυτό στο παιδί μου, χωρίς λόγο”.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με ελαφρυντικό τη μετεφηβική τους ηλικία. Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Το γεγονός είχε συμβεί στις 27 Απριλίου 2017, όταν ο Νάσος και οι φίλοι του επέστρεφαν από το γήπεδο της Τούμπας μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Στην πορεία τους, δέχτηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους με σιδερολοστό και ξύλα, με αποτέλεσμα ο Νάσος να χάσει τη ζωή του από τα τραύματα που υπέστη στο ατύχημα που ακολούθησε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις