Αρχική Πολιτική Διευκρινίσεις από τον Διακόπουλο μετά τις αντιδράσεις: «Αναφερόμουν σε προσπάθεια ερευνών»

Διευκρινίσεις από τον Διακόπουλο μετά τις αντιδράσεις: «Αναφερόμουν σε προσπάθεια ερευνών»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος μετά από το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε μετά από πρωινή του συνέντευξη στο κανάλι Open.

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ήθελε να διευκρινίσει πως η αναφορά του αφορούσε σε «προσπάθεια ερευνών», σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως «πραγματοποίηση» με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

«Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της» τονίζει στην εν λόγω ανακοίνωσή του ο κ. Διακόπουλος.