Αρχική Ελλάδα Δείτε τις δηλώσεις των Υπουργών για τα οικονομικά μέτρα LIVE – arthro.gr

Δείτε τις δηλώσεις των Υπουργών για τα οικονομικά μέτρα LIVE – arthro.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊου, ανακοινώνουν αυτή την ώρα από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «Για πρώτη φορά από το 2015 είναι αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα» και πρόσθεσε ότι, «Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση».

Τα νέα μέτρα

1)Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών.Καλύπτουμε όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες».

2) Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ αφορά σε όλους τους μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που πλήττονται από την κρίση του κορονoϊού, δηλαδή όπως τόνισε, σε πρώτη φάση για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας.

3) Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου.

4) Το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους αλλά δίνουμε την δυνατότητα η καταβολή του δώρου Πάσχα να καταβληθεί μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις και συνέπειες.

Επίσης, διευκρίνισε ότι το Δώρο Πάσχα που είχε καταργηθεί στο Δημόσιο θα δοθεί φέτος σε γιατρούς και νοσηλευτές και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

 

Δείτε live