Δ. Μιχαηλίδου:Κανένας Έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα – Τι θα ισχύσει για ανασφάλιστα ΑμεΑ και ανήλικα τέκνα

«Από 1ης Μαρτίου δεν θα υπάρχει Έλληνας, ο οποίος να μην έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη στον δημόσιο τομέα», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορούν να συνταγογραφούνται και για συνταγές εκτέλεσης στα ιδιωτικά φαρμακεία» τόνισε η υπουργός.

Όπως σημείωσε η κα Μιχαηλίδου, επιστρέφουμε στην κανονικότητα, που όλοι οι Έλληνες έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανεξαρτήτως του αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους«Πηγαίνουμε στην προ Covid εποχή, όπου οι συμπολίτες μας, που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δε θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» εξήγησε.

«Αυτός που δεν πληρώνει τα χρέη του θα έχει πρόσβαση σε νοσοκομεία, σε υπηρεσίες δημόσιας υγείας, σε συνταγογράφηση που θα μπορεί να εκτελεί σε ιδιωτικά φαρμακεία. Ακόμα και στους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και στα παιδιά ανασφάλιστων θα καλύπτει το κράτος τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση» πρόσθεσε η κα Μιχαηλίδου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις