Αρχική Ελλάδα Χρυσή βίζα: Έτοιμοι να ζητήσουν αποζημίωση από το Δημόσιο Κινέζοι που επένδυσαν...

Χρυσή βίζα: Έτοιμοι να ζητήσουν αποζημίωση από το Δημόσιο Κινέζοι που επένδυσαν 10 εκατ. ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το πρόγραμμα χορήγησης αδειών παραμονής «golden visa» (χρυσή βίζα), καθώς, όπως σημειώνουν φορείς που συνεργάζονται καθημερινά με ξένους επενδυτές ακινήτων, «το σύστημα έχει ξεπεράσει ήδη τα όριά του». Στην κατάσταση αυτή, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, έχει συντελέσει σε σημαντικό βαθμό και η απροθυμία κάποιων υπαλλήλων της Περιφέρειας οι οποίοι κωλυσιεργούν. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Αττικής, όπου πλέον δεν γίνονται καν δεκτά τα αιτήματα των επενδυτών, δηλαδή υποχρεώνονται να απευθυνθούν σε άλλα σημεία για να εξυπηρετηθούν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι σε 35 Κινέζους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για αγορά ακινήτων στην Αθηνά, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, δεν τους έχει χορηγηθεί η μόνιμη άδεια διαμονής. Οι συγκεκριμένοι Κινέζοι έχουν καταθέσει εξώδικη αναφορά κατά της προϊσταμένης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατηγορώντας την ότι είναι η μόνη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης η οποία εφαρμόζει τακτική «διωγμού» των επενδυτών ακινήτων με σκόπιμη καθυστέρηση έκδοσης αδειών διαμονής.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εξώδικη αναφορά τους, οι 35 Κινέζοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.