Αρχική Υγεία Επίσημο: Lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα

Επίσημο: Lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Μάνδρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στην έκτακτη ενημέρωση Που έγινε πριν λίγο, μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων ανακοίνωσε lockdown τύπου Μαρτίου αλλά και επιμήκυνση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί για τις επόμενες επτά ημέρες εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα έχουν βεβαίωση κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας από τους εργοδότες τους.

Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία του Click Away, των κομμωτηρίων, των κατασταμάτων περιποίησης νυχιών των βιβλιοπωλείων, εκκλησιαστικών τελετών με εξαίρεση κηδείες παρουσία στενών συγγενών. Απαγορεύεται επίσης η προσέλευση σε ναούς ακόμη και για προσωπική λατρεία.

Επιπλέον ο υφυπουργός ανακοίνωσε για τη Δυτική Αττική:

Ελέγχους με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών
Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές
Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους που διαμένουν στις περιοχές αυτές
Μοριακό έλεγχο κάθε 5 μέρες στα γηροκομεία σε φιλοξενούμενους και προσωπικό
Διανομή μασκών με φροντίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης στους πολίτες της περιοχής
Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όταν κρίνεται πως η κατ’ οίκον απομόνωση δημιουργεί συνθήκες μετάδοσης του ιού εντός της οικίας.