Στη Λάρισα η εισβολή ιπτάμενων κατσαρίδων συνεχίζει να υφίσταται χωρίς διακοπή, με τους κατοίκους να προσπαθούν να ελέγξουν τα «σμήνη», καθώς καταλαμβάνουν τα πάντα πλεον.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό διαμερίσματος κατοίκων αποκαλύπτουν τις εφευρετικές τους λύσεις, καθώς χρησιμοποιούν μπολ και ειδικούς φελλούς για να “σφραγίσουν” τα κενά και τις αποχετεύσεις και να αποτρέψουν την είσοδο των εντόμων στα σπίτια τους. Βίντεο, αναρτημένα από χρήστες του TikTok, παρουσιάζουν βεράντες σπιτιών που έχουν υποστεί απολύμανση και έχουν γεμίσει με εκατοντάδες νεκρές κατσαρίδες.

Λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών μέτρων, οι πληθυσμοί αυτών των εντόμων πολλαπλασιάζονται κρυφά κάτω από τα πατώματα, στις χαραμάδες και στους υπονόμους των κατοικιών, καθώς και σε πάρκα και δημόσια κτίρια.

Το πρόβλημα ενισχύει την ανάγκη για συντονισμένες εκστρατείες απολύμανσης και απεντόμωσης από τις τοπικές αρχές, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τους πληθυσμούς των κατσαριδών και να αποκαταστήσουν την ηρεμία στους κατοίκους της Λάρισας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις