Αρχική Δήμοι Χανιά: Νέες δωρεάν υπηρεσίες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις μέρες της...

Χανιά: Νέες δωρεάν υπηρεσίες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις μέρες της καραντίνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Βιβή Χουδαλάκη και το προσωπικό των Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους. Μεταφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στο σπίτι σας, με τη δράση: «Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σου» μέσα από τις παρακάτω πρωτότυπες υπηρεσίες:

Α) Εφαρμόζεται η μέθοδος: «Δανεισμός με παραγγελία».

Οι αναγνώστες  μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: [email protected] με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκαν στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Είναι ευνόητο πως για να δανειστεί κάποιος, χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ. Εάν δεν διαθέτει, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, για τον ορισμό του σχετικού ραντεβού.

Β) Ξεκινάει το πρόγραμμα: «Δανειστική Βιβλιοθήκη κατ’ οίκον».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Γιαννακάκη, μέσω του προγράμματος «Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σας», δίδουν τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ηλικιωμένους πολίτες , να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη , κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μοναδικής συντροφιάς του βιβλίου στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν και να επιλέξουν  τα βιβλία που επιθυμούν – μέχρι 2 τον αριθμό – στον κατάλογο OPEN ABEKT – στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr της Βιβλιοθήκης και είναι διαθέσιμα για δανεισμό ή να επικοινωνήσουν  τηλεφωνικά με τη Βιβλιοθήκη (2821 3 41661), για την κράτηση των βιβλίων που έχουν επιλέξει.

Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας όπου διαμένουν με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα) και για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και του αναγνώστη ή του οικείου του, που τα παραλαμβάνει.

Γ) Στα παιδιά που μένουν σπίτι, συνεχίζεται η σειρά αφηγήσεων – αναγνώσεων παιδικών βιβλίων & δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα νέα video αλλά και παλαιότερα αναζητήστε στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCAYWKxattewt4wSslqjIwtA

καθώς και στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων https://www.librarychania.gr/

και στο Facebook: https://www.facebook.com/librarychania

Για την ανάγνωση – αφήγηση και δραστηριότητες υπεύθυνες οι κυρίες:

Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων &

Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγος, υπάλληλος της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα Βιβλιοθήκης https://www.librarychania.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/librarychania

Τηλέφωνο: Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων 2821 3 41661-2

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου 2821 3 41774