Αρχική Δήμοι Χανιά: Αυτοψία δημάρχου στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί

Χανιά: Αυτοψία δημάρχου στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί, βρέθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες που πραγματοποιούν τα συνεργεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων (Δ.Λ.Τ.Χ.), για αποκατάσταση των τμημάτων του οδοστρώματος που υποχώρησαν, λόγω των σπηλαιώσεων που δημιουργούνται από τη διάβρωση.

Ο κ. Σημανδηράκης μετέβη στο σημείο μαζί με τον τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Χ., Μανώλη Κοτσιφάκη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Στέλιο Μιχαηλάκη, όπου διαπίστωσαν από κοινού το πρόβλημα και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης στο σημείο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι πρόσφατες υποχωρήσεις τμημάτων του παραλιακού τμήματος του Κουμ Καπί, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και ήδη τα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εργασιών αποκατάστασης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως Δήμος Χανίων είναι, πέρα από τα άμεσα αντανακλαστικά που επιδεικνύουμε, το πώς μπορούμε να προβούμε σε οριστικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα έχουμε προχωρήσει την ανάθεση των απαραίτητων τεχνικών, γεωλογικών και ακτομηχανικών μελετών, για να μπορούμε να έχουμε μια παρέμβαση η οποία θα θωρακίσει οριστικά την περιοχή του Κουμ Καπί. Είμαι αισιόδοξος, ότι για την ανάπλαση της περιοχής, που υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς με την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης Τσακαλάκη, θα έχουμε όχι μόνο ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως θα εξασφαλίσουμε την προστασία σε όλη αυτή την παραλιακή ζώνη και θα αποφύγουμε το συχνό φαινόμενο των σπηλαιώσεων που δημιουργούν τα συγκεκριμένα προβλήματα διάβρωσης τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Σημανδηράκης.

«Η συγκεκριμένη σπηλαίωση που προκάλεσε την υποχώρηση του παραλιακού τμήματος, ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν προκύψει. Αποφασίσαμε παράλληλα, να γίνει μια εγκάρσια τομή σε όλο το μήκος του παραλιακού τμήματος, μέχρι τον προμαχώνα Moceningo, υπό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες σπηλαιώσεις και να αποκατασταθούν εγκαίρως», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Χ., Μανώλης Κοτσιφάκης.