Αρχική Ελλάδα Αυξημένη 35% η κίνηση οχημάτων στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο...

Αυξημένη 35% η κίνηση οχημάτων στην Αττική σε σύγκριση με το πρώτο lockdown

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown ήταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη μέρα στη διάρκεια των νέων περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας. Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη, καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.

Με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιείται προσωρινή ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες σε συνθήκες μειωμένης κυκλοφορίας, ενώ μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις που σχετίζονται με την ασφαλή οδήγηση και τη τήρηση των ορίων ταχύτητας.

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των πολιτώνπό την πανδημία, καθώς και η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνησή τους» δήλωσε σχετικά ο κ. Πατούλης. Όπως σημείωσε, «εΕίναι σημαντικό στην παρούσα φάση όλοι να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του Covιd 19. Για την καλύτερη ροή της κίνησης των οχημάτων, την τήρηση των ελέγχων και την ασφάλεια των πολιτών υπάρχει διαρκής συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Η ασφάλεια της υγείας των πολιτών, καθώς και η διευκόλυνση μετακίνησης τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με όσα εργαλεία διαθέτουμε, παραμένει προτεραιότητά μας».