Αρχική Διεθνή Αυτή είναι η εταιρεία που επιβάλλει πρόστιμο $200 το μήνα στους ανεμβολίαστους...

Αυτή είναι η εταιρεία που επιβάλλει πρόστιμο $200 το μήνα στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόστιμο 200 δολαριών το μήνα θα επιβάλει η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines σε κάθε υπάλληλό της που δεν έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το νέο μέτρο γνωστοποιήθηκε σε εταιρικό memo του CEO της Delta, Ed Bastian, στο οποίο σημειώνεται παράλληλα πως το 75% των εργαζομένων έχει εμβολιαστεί.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από 1η Νοεμβρίου, ενώ η εταιρεία θα απαιτήσει επίσης εβδομαδιαίο τεστ για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους από μέσα Σεπτεμβρίου. H Delta είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που προχωρά στη συγκεκριμένη πολιτική.

Υποχρεωτικό εμβολιασμό ζητά η United Airlines

Η Delta δεν είναι η μόνη εταιρεία που παίρνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της. Στις αρχές του μήνα, η United Airlines έγινε η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που απαιτεί από τους εργαζόμενους της στις ΗΠΑ να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων εταιρειών εν μέσω νέας έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Ήδη εταιρείες όπως η Microsoft και η Tyson Foods έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους. Επιπρόσθετα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Frontier Airlines ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως ως την 1η Οκτωβρίου 2021 ή να επιδεικνύουν τακτικά αρνητικό διαγνωστικό τεστ.