Αρχική Ασφάλιση Ασφαλιστικό: Ποια ειναι τα δεδομένα σε εισφορές και συντάξεις – Αναλυτικά παραδείγματα

Ασφαλιστικό: Ποια ειναι τα δεδομένα σε εισφορές και συντάξεις – Αναλυτικά παραδείγματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναλυτικά παραδείγματα για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο για εισφορές και συντάξεις με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό παρουσιάζει το υπουργείο Εργασίας. Με το νέο ασφαλιστικό νόμο, τα οφέλη για τους παλαιούς και νέους συνταξιούχους με 30 και πλέον έτη ασφάλισης είναι πολύ περισσότερα. Ωφελημένοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

«Εν όψει της σημερινής κατάθεσης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, παραθέτουμε πίνακες και παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τα οφέλη των συνταξιούχων και τονίζουν ξεκάθαρα τις μεγάλες διαφορές του νέου ασφαλιστικού νόμου με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Βρούτσης

«Με το νέο ασφαλιστικό νόμο τα οφέλη για τους παλιούς και τους νέους συνταξιούχους που έχουν 30 ασφαλιστικά χρόνια και άνω είναι σημαντικά περισσότερα ενώ με το νέο σύστημα εισφορών η συντριπτική πλειοψηφία των ελ. επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών θα είναι ωφελημένη καθώς συνδυαστικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημά της.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα, όπως διαμορφώνεται πλέον, αφήνει στο παρελθόν το στρεβλό, άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να σταθεί αρωγός των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου και να ευνοήσει ιδιαίτερα τους σημερινούς και νέους εργαζόμενους ενισχύοντας την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει και να καθιερώσει, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, ένα νέο, σύγχρονο, ευέλικτο και δίκαιο περιβάλλον κοινωνικής ασφάλισης καλλιεργώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους τους ασφαλισμένους», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Πίνακες:

I. Εισφορών ελ.επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και νέων

Παραδείγματα εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και νέων μέχρι πέντε έτη δραστηριότητας

Δείτε τα παραδείγματα εδώ