Αρχική Πολιτική Αρβανίτης: Η ΝΔ προσπαθεί να πάει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο

Αρβανίτης: Η ΝΔ προσπαθεί να πάει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, μάλλον, να πάει τη χώρα σε εκλογές το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, καθώς φέρνει και πάλι στο προσκήνιο “περσινά ξινά σταφύλια”» είπε ο Κώστας Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο CNN Greece την Πέμπτη, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις συνομιλίες Μιωνή- Παππά.

Για εκείνον το βασικό ζήτημα είναι εάν γίνεται καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, σε μία υπόθεση που είναι σκάνδαλο, εννοώντας το σκάνδαλο Novartis, αφού πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έχει κατηγορούμενους. «Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε απότηλεόρασης ότι θα μηνύσει την εισαγγελέα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, αλλά και ότι θα προσφύγει κατά δημοσιογράφων» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι είναι εντάξει και καθαρή. Προσπαθεί να δείξει ότι ο αντίπαλός τους είναι ίδιος με αυτούς».

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις γύρω από την συνομιλία του ΝίκουΠαππά με τον ΣάμπυΜιωνή επεσήμανε ότι δεν προκύπτει τίποτα ποινικά κολάσημο που να απαιτεί τη διαγραφή του πρώην υπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο κ. Αρβανίτης τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους αλλά και τα μέτρα τόνωσης της χώρας.

«Οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων έγιναν πριν τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα από την πρώτη στιγμή που πήγε ο κ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας τον περασμένο Ιούλιο. Νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία και η δεξιά, η ακραία δεξιά που είναι στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την πανδημία ως ευκαιρία στα εργασιακά. Τα μοναδικά μέτρα τόνωσης που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά εργαζόμενους και επιχειρηματικότητα είναι οι ζαρντινιέρες του κ. Μπακογιάννη, με τις πιπεριές που μαράθηκαν στις τρεις μέρες, ο περίπατος της τρέλας στο κέντρο της Αθήνας και οι μπουλντόζες που μπήκαν στο Ελληνικό με λεφτά του ελληνικού δημοσίου για να ρίξουν 5-6 κτήρια, τα οποία έπρεπε να τα ρίξει ο επενδυτής όταν αυτός βρεθεί» κατέληξε.