Συνεχίζει τις αιφνίδιες εφόδους ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.  Μετά την απροειδοποίητη επίσκεψή στον «Ευαγγελισμό», αυτή τη φορά βρέθηκε για αυτοψία στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να δει από κοντά πως λειτουργεί η υπηρεσία, ενώ συνομίλησε με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, αλλά και τους εργαζομένους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές η επίσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 08:00 και κράτησε κάτι παραπάνω από 2,5 ώρες, με τον νέο υπουργό να ζητά και λαμβάνει μια πρώτη αναλυτική ενημέρωση, αφού το ΕΚΑΒ υπάγεται στην εποπτεία του χαρτοφυλακίου του.

Τα υπουργικά “ντου” θα συνεχιστούν

Εκτιμάται ότι ο υπουργός θα συνεχίσει τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις, καθώς ο κ. Χρυσοχοΐδης επιδιώκει να διαπιστώσει δια ζώσης τα προβλήματα και τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εξάλλου, ο εκσυγχρονισμός της υγείας βρίσκεται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προαναγγείλει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, αλλά και τη σύνθεση μικτών πληρωμάτων ασθενοφόρων με τη συνδρομή Πυροσβεστικής-Στρατού για τα έκτακτα περιστατικά.