Αρχική Δήμοι Αποζημίωση 800 ευρώ απο τον Δήμο Αθηναίων σε Κραουνάκη

Αποζημίωση 800 ευρώ απο τον Δήμο Αθηναίων σε Κραουνάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένταλμα πληρωμής ύψους 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη που ερμήνευσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην «κινητή συναυλία» εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων.

Ο δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του καλλιτέχνη που διατυπώθηκε με μορφή εξώδικης διαμαρτυρίας και ο οποίος φέρεται να ζήτησε το ποσό των 800 ευρώ, ως χρηματική αποζημίωση για τον λόγο του ότι η Άλκηστης Πρωτοψάλτη ερμήνευσε μερικά από τα τραγούδια του, χωρίς να τον ρωτήσει. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του δήμου Αθηναίων ικανοποίησαν το αίτημά του και έτσι εκδόθηκε ένταλμα ύψους 800 ευρώ, όπως επιβεβαίωσε στο protothema.gr o γενικός διευθυντής οικονομικών του δήμου Σπύρος Χαμακιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μουσικοσυνθέτης, μετά τη δριμεία κριτική στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, απέστειλε εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων, με το οποίο ζητούσε να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η καλλιτέχνις ερμήνευσε τραγούδια του χωρίς την άδειά του.

Ο συνθέτης είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκεια του απέναντι στο εγχείρημα της ερμηνεύτριας να πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς συναυλία πάνω σε φορτηγό, με τίτλο «Από τον δρόμο με αγάπη», περιδιαβαίνοντας δρόμους και συνοικίες της πρωτεύουσας, μια ιδέα που στηρίχθηκε από τον δήμο Αθηναίων.

«Αυτό που έγινε ήταν πολύ σιχαμερό και τώρα έχω έναν νόμιμο δρόμο να ακολουθήσω» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά.