Αρχική Ελλάδα Απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου για την πυρκαγιά στο Μάτι

Απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου για την πυρκαγιά στο Μάτι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώπιον του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, προσέρχεται σήμερα η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, προκειμένου να απολογηθεί επί όσων της καταλογίζονται.

Η κ. Δούρου είναι μεταξύ των είκοσι κατηγορουμένων στην δικογραφία, που έχει σχηματίσει ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης, στελεχών της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ. Οι κατηγορούμενοι είναι υπόλογοι για αδικήματα σε βαθμό πλημμελλήματος, κατά περίπτωση, του εμπρησμού από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η κ. Δούρου αντικρούει το κατηγορητήριο του ανακριτή και υποστηρίζει ότι η περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνη για το τραγικό αποτέλεσμα της φωτιάς και πως η ίδια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έπραξε όσα έπρεπε. Στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων που είχε δώσει στους εισαγγελείς που διενέργησαν προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, η πρώην περιφερειάρχης επέρριπτε ευθύνες στην Πυροσβεστική τόσο για την αρχική αντιμετώπιση του φαινομένου όσο και για μετέπειτα κινήσεις που έγιναν.