Αποκλειστικό: Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης επανιδρύεται η Δημοτική Αστυνομία

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Επανέρχεται στο προσκήνιο η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dimosio.gr η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, και μάλιστα όπως τονίζει ανώτατη πηγή “Περιλαμβάνεται μέσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΥΠΕΣ στο Ταμείο Ανάκαμψης”.

  Ειδικότερα, τα χρήματα που αναμένεται να διεκδικήσει το υπουργείο από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναμένεται να  διοχετευτούν για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνόμων.

  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εδράζεται στην πεποίθηση, ότι κατά τη διάρκεια του lockdown, η Δημοτική Αστυνομία συνέβαλε, καθοριστικά, στη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων και αποφυγής διασποράς του ιού.

  “Ικανοποίηση από τους Δήμους”

  Με θετικό “μάτι” φαίνεται πως αντιμετωπίζουν την εν λόγω ενέργεια Δήμοι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, καθώς το Υπουργείο, έως τώρα έχει διευκολύνει τους Δήμους, στη τήρηση των μέτρων. Μέχρι και σήμερα οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν και διοικητικό προσωπικό για αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε οι ίδιοι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί να είναι πιο ελεύθεροι στην άσκηση του ελεγκτικού τους έργου.

  Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι κρίσιμο, καθώς αναμένεται να τεθούν επί τάπητος ειδικότερες ρυθμίσεις σχετικά με το εύρος της πρωτοβουλίας, την ενδεχόμενη αύξηση προσωπικού μέσω προσλήψεων και την τελική γνωμοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης.

  Το Dimosio.gr θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας ενημερώσει άμεσα για οποιαδήποτε εξέλιξη.