Αρχική Συμβασιούχοι Από τα ανταποδοτικά και εκτός κανόνα οι συμβασιούχοι – Σήμερα το κρίσιμο...

  Από τα ανταποδοτικά και εκτός κανόνα οι συμβασιούχοι – Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Θεσμών-Γεροβασίλη

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Από τα ανταποδοτικά των δήμων και εκτός κανόνα 1 προς 4 θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των συμβασιούχων σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Dimosio.gr.

  Υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνουν στο Dimosio.gr ότι  από τις πρώτες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με υπηρεσιακούς του ΥΠΔΑ, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα όσο αφορά τους συμβασιούχους καθώς οι θεσμοί συμφώνησαν πως η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων υπάγεται σε ανταποδοτική δαπάνη των δήμων και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

  Υπενθυμίζουμε πως το ΥΠΔΑ είχε καταφέρει στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς να μην υπάρξει καμία μείωση του αριθμού των συμβασιούχων αλλά αυτός να παραμείνει σταθερός στον Μ.Ο. του 2016.
  Παράλληλα υπάρχει στη συμφωνία  και  ρητή εξαίρεση  με τους Θεσμούς για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο, ότι το πλαφόν για τους συμβασιούχους τα επόμενα δύο χρόνια δεν αφορά το Προσφυγικό και τις κατεπείγουσες έκτακτες ανάγκες, όπως φυσικές καταστροφές κ.ά.
  Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη θα συναντήσει τους επικεφαλής των Θεσμών σήμερα στις 12.00.