Αρχική Ελλάδα Απίστευτος Ερντογάν! – Κρατείται στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Απίστευτος Ερντογάν! – Κρατείται στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα τουρκική πρόκληση στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ο Σουλτάνος Ερντογάν αποφάσισε να κρατήσει φυλακισμένο στο αεροδρόμιο τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ), Γιώργο Βαρυθυμιάδη.

Οι Τούρκοι σταμάτησαν τον κ. Βαρυθυμιάδη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, πρώτο σταθμό του ταξιδιού του προς την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, όπου την Κυριακή θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Παμποντιακή Ομοσπονδίας Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με το pontosnews.gr ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Παρχαρίδης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι οι τουρκικές Αρχές θα απελάσουν τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη με πτήση στις 19:00 και προορισμό το “Ελ. Βενιζέλος”.

Για ακόμη μια φορά ο Σουλτάνος της Ανατολής, με τις υπερεξουσίες που δυστυχώς δεν φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκη Ένωση, αποφάσισε να “παίξει” με τη  ελευθερία ενός ατόμου και δη Έλληνα, γεγονός που δεν μπορεί και ούτε πρέπει να περάσει απαρατήρητο και δίχως διαμαρτυρία από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!