Απίστευτο,ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα,η λίμνη σχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες το τελευταίο εξάμηνο

Ισχυροί άνεμοι ταχύτητας έως και 65 χλμ/ώρα μετακίνησαν τη λίμνη Μάνλι στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια κατά περίπου τρία χιλιόμετρα βορειότερα.

Οι άνεμοι που έπνεαν από τις 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 2 Μαρτίου επέσπευσαν και την εξάτμιση στα νερά της, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το NBC News, η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου να απαγορεύσει την κωπηλασία.

«Ήταν εκπληκτικό να βλέπεις μια ολόκληρη λίμνη να “μεταναστεύει”» ανέφερε ο επιθεωρητής του Εθνικού Πάρκου της Κοιλάδας του Θανάτου, Μάικ Ρέινολντς.«Αλλά τώρα το νερό στεγνώνει, αφήνοντας πίσω του μεγάλες λασπωμένες εκτάσεις» επισήμανε.

Η λίμνη Μάνλι είναι μια εφήμερη λίμνη, που σχηματίζεται που σχηματίζεται στη λεκάνη Badwater όταν πέφτει αρκετή βροχή για να καλύψει την αλυκή.

Η λίμνη ξανασχηματίστηκε μετά από δύο καταιγίδες που έφεραν ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κοιλάδα του Θανάτου: τον τυφώνα Χίλαρι τον Αύγουστο και τον «ατμοσφαιρικό ποταμό» στις αρχές Φεβρουαρίου.

Για σχεδόν ένα μήνα, οι επισκέπτες συνέρρεαν στο εθνικό πάρκο για να κάνουν καγιάκ στη λίμνη Μάνλι. Και παρόλο που η κωπηλασία έχει πλέον απαγορευτεί, το τοπίο θα παραμείνει μαγευτικό μέχρι τον Απρίλιο.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις