Ανοίγουν κομμωτήρια και ανοιχτοί χώροι τη Δευτέρα- Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

  Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για «μικρές ανάσες ελευθερίας» που θα μας βοηθήσουν να τηρήσουμε τα μέτρα. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δωρεάν παροχή ατομικών ράπιντ τεστ από το τέλος Μαρτίου. Από 300.000 τεστ που διενεργούνται σήμερα, στόχος είναι να διενεργούνται 10 εκατ. τεστ κάθε εβδομάδα.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ανοίγουν από την προσεχή Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παιδικές χαρές, ενώ θα επιτρέπεται το ψάρεμα.

  Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο» θα ξεκινά από τις 21:00 αντί για τις 19:00 που ίσχυε μέχρι τώρα.

  Ωστόσο, δεν θα επιτρέπονται ακόμη οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6 στο 13033 με αυτοκίνητο.

  Το σταδιακό άνοιγμα αποφασίστηκε να ξεκινήσει παρότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο, όπως επισήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως είπε σημαντική πίεση παρατηρείται στην Αχαϊα και αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη. Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται η μείωση των κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, χάρη στους εμβολιασμούς.

  Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, «τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τους νέους», ενώ έκανε έκκληση να συνεχιστούν να τηρούνται τα μέτρα της μη συνάθροισης σε κλειστούς χώρους και της χρήσης μάσκας. Η ίδια ανέφερε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τεστ.

  Δείτε εδώ τι αλλάζει