Αρχική Υγεία Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να σταλθούν ενημερωτικά sms στους 285.000 ανοσοκατασταλμένοι πολίτες, ώστε να ενημερωθούν ότι πρέπει να κάνουν και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η σχετική πλατφόρμα για τις δηλώσεις μάλιστα αναμένεται να ανοίξει αύριο, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και με αυτή οι ανοσοκατεσταλμένοι δύνανται να φτάσουν έως το 85%, όπως είχε τονίσει ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, η τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Μέχρι στιγμής το εμβόλιο είναι υποχρεωτικό για τους υγειονομικούς – γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών δομών υγείας, μεταξύ των οποίων και των διαγνωστικών κέντρων, των κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδων νοσηλείας, ΕΚΑΒ και ΕΟΔΥ, ΚΑΠΗ και μονάδες ψυχικής υγείας-, καθώς και για όσους εργάζονται σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.