Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Αλλάζω Συσκευή για Επιχειρήσεις: Ποιοι δικαιούνται μέχρι 10.000 ευρώ ενίσχυση

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 10.000 ευρώ του προγράμματος Αλλάζω Συσκευή για επιχειρήσεις, μετά από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα εξοπλισμού για εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλίες θερμότητας, ηλιακών συστημάτων θέρμανσης, έξυπνων συσκευών μέτρησης ενέργειας καθώς και άλλων που σχετίζονται με εξοικονόμηση ενέργειας.

Ταυτόχρονα καλύπτονται και οι δαπάνες για τις σχετικές υπηρεσίες, όπως η μεταφορά, η εγκατάσταση, η διαμόρφωση του νέου εξοπλισμού και ο ενεργειακός έλεγχος.

Δικαίωμα επιδότησης του Προγράμματος Εξοικονομώ Αλλάζω Συσκευή έχουν όλες οι επιχειρήσεις, μικρές (εμπεριέχονται και οι πολύ μικρές), μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αρκεί:

  • να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα,
  • να διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ,
  • να είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και
  • να έχουν ιδρυθεί μέχρι την 31η.12.2023.

Ο αριθμός απασχολουμένων και οικονομικά όρια προσδιορίζουν τις κατηγορίες επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα:

  • Η κατηγορία των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αποτελείται από επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ.
  • Στην κατηγορία των ΜμΕ, ως μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.
  • Στην κατηγορία των ΜμΕ, ως πολύ μικρή επιχείρηση ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζομένους και της οποίας ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση βασίζεται στην ένταση της ενίσχυσης και το μέγιστο π/υ επιλέξιμων δαπανών ανά μέγεθος επιχείρησης ως ακολούθως με την επιφύλαξη μη υπέρβασης του ανώτατου ορίου σώρευσης του ΕΚ 2831/2023 de minimis:

  • Για Μικρές Επιχειρήσεις:

1. Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000 ευρώ.

2. Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 20.000 ευρώ.

3. Ένταση ενίσχυσης 50%.

  • Για Μεσαίες ή Μεγάλες Επιχειρήσεις:

1. Μέγιστη ενίσχυση (άνευ ΦΠΑ) 10.000 ευρώ.

2. Μέγιστος προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών (άνευ ΦΠΑ): 25.000 ευρώ.

3. Ένταση ενίσχυσης 40%.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος  και δρομολογούνται με τη μέθοδο της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται εδώ

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Και τα άτομα με κινητικά προβλήματα εντάσσονται στους ευάλωτους οφειλέτες

Με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή , του άρθρου...

Πέπλο μυστηρίου με την γυμνή απανθρακωμένη σορό της γυναίκας στα Κύθηρα

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της σορού της...

«Έρχεται νέος ΚOK μέσα στο καλοκαίρι»

Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας...

Νίκος Χαρδαλιάς: Πάνω από 300 έργα μέσω του νέου ΕΣΠΑ

Πάνω από 300 έργα συνολικού προϋπολογισμού 440.582.434 ευρώ χρηματοδοτούνται...

Ενημερωτικό Δελτίο

Και τα άτομα με κινητικά προβλήματα εντάσσονται στους ευάλωτους οφειλέτες

Με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή , του άρθρου 217 του νόμου 4738/2020, προστίθενται και τα άτομα κινητικά προβλήματα στην έννοια του ευάλωτου οφειλέτη. «Με...

Αυξήθηκαν κατά 5,9% οι τιμές των επαγγελματικών ακινήτων το προηγούμενο έτος

Το 2023 παρατηρήθηκαν αυξήσεις στις τιμές των γραφείων υψηλών προδιαγραφών σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος αύξησης ήταν 5,9% για το σύνολο...

Πτώση 0,28% για το Ευρώ στα 1,071 Δολάρια σήμερα 14 Ιουνίου

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημείωσε πτώση κατά 0,28%, καθιστώντας την τιμή του στα 1,0712 δολάρια. Το ευρώ είναι στα 169,1210 γεν,...

Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων

Το οικονομικό επιτελείο δίνει παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων έως τις 26 Ιουλίου 2024. Αυτή η απόφαση επηρεάζει και μια σειρά άλλων...