Αρχική Δήμοι Αλλάζει το κέντρο των Ιωαννίνων- Νέοι κόμβοι προς δημοπράτηση

Αλλάζει το κέντρο των Ιωαννίνων- Νέοι κόμβοι προς δημοπράτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τρία σημαντικά έργα για το Δήμο Ιωαννιτών παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, οι τρεις παρεμβάσεις,  που απαντούν σε κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης θα μετατρέψουν σε πράξη προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Ειδικότερα το ένα από τα τρία έργα έρχεται να παρέμβει στην καρδιά του αστικού ιστού, να δημιουργήσει νέες υποδομές και να διασφαλίσει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών.

Το έργο αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και πλατειών με προϋπολογισμό 600 χιλιάδες ευρώ περιλαμβάνει τις οδούς Πυρσινέλλα, Σμύρνης και Ακαδημίας. Πρόκειται για αστικές οδούς στο κέντρο της πόλης οι οποίες αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα, τόσο λόγω της κυκλοφορίας όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.

Μέσω του έργου που θα εκτελεστεί διασφαλίζεται τόσο η απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων όσο και η ασφαλής κίνηση των πεζών με διαπλάτυνση πεζοδρομίων και δημιουργία νέων διαβάσεων.

Όλες οι διαμορφώσεις που θα γίνουν έχουν ως κεντρική στόχευση την απόδοση όσο το δυνατό περισσότερου χώρου για την άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Νέος κόμβος σε Δωδώνης και Δομπόλη

Η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της μελέτης και της δημοπράτησης του έργου κατασκευής νέου κόμβου στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης και Δομπόλη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και αφορά στην  κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού.

Με την κατασκευή του διασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών καθώς και των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις.

Νέοι κόμβοι σε Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

Το έργο κατασκευής νέων κόμβων σε Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο έχει προϋπολογισμό 560.000 ευρώ.

Περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων ισόπεδων κυκλικών κόμβων στους οποίους περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού.

Οι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι στις περιοχές Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλου με την κατασκευή τους διασφαλίζουν την ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων επί των οδών καθώς και των πεζών προς όλες τις κατευθύνσεις.

Την ικανοποίηση του για  τη δρομολόγηση των σημαντικών έργων, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Μ. Ελισάφ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών Γ. Αρλέτο, με τις εν λόγω αποφάσεις για τη δημοπράτηση των συγκεκριμένων έργων, αφενός θα γίνουν παρεμβάσεις στο πιο πυκνοδομημένο τμήμα της πόλης, αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και αποδίδεται περισσότερος χώρος για τους πεζούς, αφετέρου με τους νέους κόμβους θα αντιμετωπιστούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και θα επιτευχθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς.