Αρχική Ελλάδα Αγορά από την περιφέρεια Κρήτης 15 νέων ασθενοφόρων και 4 αυτοκινήτων για...

Αγορά από την περιφέρεια Κρήτης 15 νέων ασθενοφόρων και 4 αυτοκινήτων για τους ορεινούς δήμους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκε η αγορά από την περιφέρεια Κρήτης 15 νέων ασθενοφόρων και τεσσάρων αυτοκινήτων για τους ορεινούς δήμους του νησιού με στόχο τη στήριξη του επιχειρησιακού έργου του ΕΚΑΒ, ενώ προγραμματίζεται, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, η αγορά νέων ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στην περιφέρεια, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την υλοποίηση του έργου B-SAFE που αφορά την εκπαίδευση και τον έλεγχο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των υγειονομικών δομών στην Κρήτη.

«Έχουμε εξασφαλίσει τη συνδρομή και την συμπαράσταση του κ. Αρναουτάκη η οποία πρέπει να τονίσω όμως και να υποστηρίξω ότι είναι διαχρονική στις δράσεις του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας. Πιστεύω δε ότι η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με τον ΕΚΑΒ μπορούν να εγγυηθούν την υγειονομική ασφάλεια στο νησί», τόνισε ο κ. Παπαευσταθίου.

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι η συνεργασία ανάμεσα στη Περιφέρεια και το ΕΚΑΒ είναι εξαιρετική. «Στηρίζουμε τα τελευταία χρόνια με εξοπλισμό, ασθενοφόρα, και υλικό, το ΕΚΑΒ. Εμείς από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγοραστεί αυτός ο εξοπλισμός. Όπως είχαμε πάρει τα 25 ασθενοφόρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έτσι και τώρα θα προγραμματίσουμε για 15 νέα ασθενοφόρα και τέσσερα αυτοκίνητα για τους ορεινούς δήμους, ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη σε όλη την Κρήτη. Επίσης σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ θα προγραμματίσουμε την αγορά νέων ασθενοφόρων για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης».