Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό κατά 97% απέναντι στην ινδική μετάλλαξη

Νέα μελέτη δείχνει πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 97% αποτελεσματικό απέναντι στην ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε στην Ινδία σε 3.235 υγειονομικούς που είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca και αποκάλυψε ότι μόνο 85 εξ’ αυτών εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και μόνο 2 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η μελέτη από το νοσοκομείο, Indraprastha Apollo όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα India Today, κατέδειξε επίσης ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι, ούτε και νοσηλείες σε ΜΕΘ από αυτούς που είχαν εμβολιαστεί.

Ο Dr Anupam Sibal, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε: «Η μελέτη μας απέδειξε ότι 97,38% των εμβολιασμένων προστατεύτηκαν από την μόλυνση και την νοσηλεία και ο δείκτης νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%».

Τόνισε ακόμα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως τα συμπτώματα είναι πολύ ελαφρά στους εμβολιασμένους με το AstraZeneca και δεν οδηγούν σε βαριά νόσηση.

Και στην Βρετανία οι έρευνες έδειξαν ότι όσοι πολίτες έλαβαν το AstraZeneca προστατεύτηκαν από την ινδική μετάλλαξη.

Διαβάστε ακόμη:

Αρχηγική εμφάνιση Τεμπονέρα: «Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο κατάμεστο κλειστό...

ΒΙΝΤΕΟ – Οι αγρότες μπήκαν στην καρδιά της Αθήνας

Στην καρδιά της πόλης έφτασαν πριν λίγη ώρα οι...

Το 45,5% των πολιτών ζουν με καθυστερήσεις σε στεγαστικά δάνεια

Το γεγονός ότι η χώρα μας διανύει μια βαθιά στεγαστική...

ΒΙΝΤΕΟ Αίσχος! Αναρχικοί φώναζαν στα ΜΑΤ: «Που είναι ο Γιώργος;»

Σε μια αδιανότη ενέργεια προέβησαν οι αναρχικοί που συμμετείχαν...

Ενημερωτικό Δελτίο

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” – Θα τους πάω μέχρι τέλους (video)

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους  Στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 μίλησε...

Η Βενετία βάζει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες

Η Βενετία βάζει εισιτήριο εισόδου στους τουρίστες, η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρεώνει τους τουρίστες που την επισκέπτονται Κάθε επισκέπτης που δεν διανυκτερεύει θα πρέπει...

Επιδεινώνεται η υγεία του Κάρολου – Προετοιμασίες για την κηδεία του

Επιδεινώνεται η υγεία του Κάρολου - Προετοιμασίες για την κηδεία του Σταδιακά επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα. Αυτό οδηγεί τους...

Καλλιάνος: «Θα κινηθώ νομικά για το θάνατο του πατέρα μου –  Τι απαντά γιατρός

Καλλιάνος: «Θα κινηθώ νομικά για το θάνατο του πατέρα μου -  Τι απαντά γιατρός «Δεν ήταν το προβλήμα του συστήματος Υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι...