«Δεν υπάρχει ζήτημα έναρξης πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια της Βουλής διαψεύδοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τις δικαστικές αίθουσες κρύβει την επιδίωξη για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Τσιάρας εξήγησε πως «Τα υποθηκοφυλακεία ανοίγουν ως πρώτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας. Αυτό συμπαρασύρει και την λειτουργία ειρηνοδικείων κλπ. Δεν τίθεται θέμα πλειστηριασμών» ενώ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Παράλληλα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την άρση του καθεστώτος προστασίας απο 1.1.2020 και πως η κυβέρνηση της ΝΔ επέκτεινε την προστασία εως το τέλος Απριλίου.