Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναμένει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ξεκαθαρίσει την πολιτική της κατεύθυνση, προτού τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της.
Διευκρίνισε ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, όπως συνέβη με την κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη. Ωστόσο, όσον αφορά μια προγραμματική σύμπραξη, τόνισε πως η απόφαση εξαρτάται από τις θέσεις που θα διατυπώσει πρώτα η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τοποθετείται για τα θέματα προγραμματικών συζητήσεων και σήμερα που είχε μία δημόσια τοποθέτηση. Δεν τοποθετείται για τα θέματα κυβερνητικής διεξόδου και έχει αφήσει ένα ανοιχτό ερώτημα από την προεκλογική της τοποθέτηση -τη σέβομαι, άρα είναι δική της υπόθεση- ότι δεν είναι ούτε αριστερά ούτε δεξιά», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φάμελλoς τόνισε πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι για «προοδευτική διέξοδο» και ως εκ τούτου τέτοιες τοποθετήσεις δεν θα επέτρεπαν συμπράξεις σε προγραμματικό επίπεδο.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις