Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Φορολογικές Δηλώσεις : Παράταση μέχρι 26 Ιουλίου

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα παρατείνεται έως τις 26 Ιουλίου 2024. Αυτή η απόφαση ευθυγραμμίζει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα με εκείνη των φυσικών προσώπων.

Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους 44 ημέρες για την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεών τους. Φέτος, η διαδικασία υποβολής ξεκίνησε από την 1η Μαΐου 2024, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόλις 54.344 δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο έτος κατατέθηκαν εμπρόθεσμα 308.752 φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προτρέπει τις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την υποβολή των δηλώσεών τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω της παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και οντοτήτων, τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 16 Αυγούστου 2024.

Για την καταβολή του φόρου εισοδήματος, ισχύουν τα εξής:

  • Για τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, η καταβολή του φόρου πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 31 Ιουλίου και τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
  • Για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και οντότητες με απλογραφικά βιβλία, η καταβολή του φόρου γίνεται σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Η ΑΑΔΕ παρέχει υποστήριξη σε όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και φορολογούμενους για οποιαδήποτε αναγκαία διευκρίνιση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες από 07:30 έως 17:00.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα επιδότηση: Έρχεται «Αλλάζω Συσκευή 2» με έξυπνες συσκευές 

Αναμένεται να ξεκινήσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες....

Ρεύμα: Νέες τιμές – Τι συμβαίνει με τα μπλε τιμολόγια

Τα νοικοκυριά ανησυχούν αυτό το καλοκαίρι για τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς οι τιμές στο πράσινο τιμολόγιο έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι ανακοινώσεις για τον Ιούλιο...

Νομοθετική παρέμβαση για τις «απλησίαστες» τιμές στα εισιτήρια πλοίων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας  ζητά την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την καταπολέμηση των απλησίαστων τιμών στα ακτοπολοικά εισιτήρια, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο νομοθετικής...

Πότε ξεκινούν και πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσεις για το 2024

Οι θερινές εκπτώσεις για το έτος 2024 θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Την πρώτη Κυριακή...