Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Δήμος Αθηναίων απολογείται για τα έργα έξω από το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα να κάνει έργα έξω από το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ, αποκόπτοντας την πρόσβαση στους πολίτες, με τον Δήμο Αθηναίων να απολογείται :Η φύση των εργασιών στην πλατεία Συντάγματος ήταν επείγουσα και αυτές θα ολοκληρωθούν αύριο Τρίτη”

Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Δήμος επέλεξε να κάνει αυτά τα έργα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αρχές Ιουνίου, καθώς εκτός του ότι έχει ήδη αρχίσει η υψηλή τουριστική περίοδος, αυτό συμβαίνει και λίγα Μετά τον σάλο πως ξεκίνησαν εργασίες στην κεντρική πλατεία αρχές Ιουνίου, με την έναρξη της υψηλής τουριστικής 24ωρα πριν από τις Ευρωεκλογές και αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ που έχουν κοινοποιηθεί στον Δήμο Αθηναίων. 

«Ολοκληρώνεται αύριο η πρώτη φάση των εργασιών άρσης επικινδυνότητας στην πλατεία Συντάγματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, όπου προστίθεται επίσης πως «η προετοιμασία των εργασιών είχε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα με την παραγγελία των απαραίτητων υλικών, ενώ οι εργασίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και δεν επηρέασαν τις προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων, καθώς το εργοτάξιο λειτουργούσε μόνο τις πρωινές ώρες».

Από τον δήμο Αθηναίων ωστόσο φαίνεται ότι παρέλειψαν να συμπεριλάβουν το γεγονός πως οι πολίτες κινούνται στην πλατεία όλο το 24ωρο, λόγω και της λειτουργίας του πιο πολυσύχναστου σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα απ’ όπου διακινούνται δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, εργαζόμενοι και τουρίστες καθημερινά, αλλά και ότι τις ημέρες μέχρι την Κυριακή των ευρωεκλογών, η προσέλευση στην πλατεία Συντάγματος είναι αυξημένη λόγω και της λειτουργίας εκλογικών περιπτέρων, όπως αυτό της ΝΔ.

«Η φύση των εργασιών ήταν επείγουσα, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Κρίθηκε απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση των μαρμάρων που είχαν σπάσει και η αντικατάστασή τους με καινούρια, εξαιτίας και της αυξημένης κίνησης που θα υπήρχε στο σημείο, λόγω των προεκλογικών συγκεντρώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση, που δεν παρέχει ενημέρωση ως προς τη συνέχεια των συγκεκριμένων εργασιών στην πλατεία Συντάγματος. Κατά τα λοιπά, από τον δήμο Αθηναίων σημειώνουν λακωνικά ότι η πρώτη φάση των εργασιών ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ, που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση – καταγγελία που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας του κόμματος, «η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, τα μέλη της και οι εθελοντές θα εξακολουθούν να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης για μια άλλη Ελλάδα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας εμποδίσει να διακινούμε τις ιδέες μας».

«Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται από τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

«Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη φάση των τεχνικών εργασιών για την άρση επικινδυνότητας στα μάρμαρα της πλατείας Συντάγματος ολοκληρώνεται αύριο. Η προετοιμασία των εργασιών είχε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα με την παραγγελία των απαραίτητων υλικών, ενώ οι εργασίες άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και δεν επηρέασαν τις προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων, καθώς το εργοτάξιο λειτουργούσε μόνο τις πρωινές ώρες. Η φύση των εργασιών ήταν επείγουσα, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών. Κρίθηκε απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση των μαρμάρων που είχαν σπάσει και η αντικατάστασή τους με καινούρια, εξαιτίας και της αυξημένης κίνησης που θα υπήρχε στο σημείο, λόγω των προεκλογικών συγκεντρώσεων».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέα καταγγελία σε βάρος του Μπέου – -Μετά τις απειλές τον σέρνει και στα δικαστήρια

Μετά τις απειλές του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πολιτικής ομάδας "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστα Γαργάλα, χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις όπως "θα φας χαστούκια"...

«Καρφί» Κ.Μπακογιάννη κατά Χάρη Δούκα – Η Αθήνα δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης

Ο Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε ένα αιχμηρό μήνυμα στα social media, αναφορικά με τον τρέχοντα δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Στην ανάρτησή του, εξέφρασε τη...

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό (Ν. Ρύσιο Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή- Βασιλικά) θα πραγματοποιηθούν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας...

Μοναδικό θέαμα με συναρπαστικούς αγώνες στο PIRAEUS MASTERS 2024 στην πλατεία Κοραή

Επί 4 ημέρες η «καρδιά» του beach volley «χτυπούσε» στο κέντρο του Πειραιά Σε ένα μοναδικό σκηνικό με  τους τελικούς αγώνες να συναρπάζουν ολοκληρώθηκε χθες...