Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Βομβαρδίστηκε καταυλισμός στη Ράφα από τον ισραηλινό στρατό – Δεκάδες θύματα

Σχεδόν 36.000 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Γάζας υπό την ηγεσία της Χαμάς.

Στην χθεσινή επίθεση , τουλάχιστον 35 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή της Ράφα.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς αναφέρει ότι οι βομβαρδισμοί «προκάλεσαν τον θάνατο 35 ανθρώπων και άφησαν δεκάδες τραυματίες».

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της Γάζας επιβεβαίωσε τα ισραηλινά πλήγματα σε μια περιοχή όπου, σύμφωνα με την ίδια, διαμένουν περίπου 100.000 άνθρωποι, εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα λόγω του πολέμου με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την υπηρεσία, υπάρχουν 50 νεκροί και τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών στον καταυλισμό Ταλ Αλ-Σουλτάν παραμένει άγνωστος, δήλωσε ένας άλλος γιατρός, προσθέτοντας ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε μετά τους βομβαρδισμούς, την οποία οι κάτοικοι προσπαθούν ακόμα να σβήσουν.

Τι δήλωσε ο Ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο «συγκρότημα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Ράφα, όπου διέμεναν βασικοί τρομοκράτες της οργάνωσης» και ότι πραγματοποιήθηκαν «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χρησιμοποιώντας ακριβή πυρομαχικά και βασιζόμενες σε προκαταρκτικές πληροφορίες που δείχνουν τη χρήση της περιοχής από τρομοκράτες της Χαμάς».

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η βία έχει ενταθεί και στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, τουλάχιστον 519 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Παράλληλα, επιθέσεις από Παλαιστίνιους έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 12 Ισραηλινών στην ίδια περιοχή κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται σε επίσημες ισραηλινές πηγές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Διαβάστε ακόμη:

Προφυλακιστέος ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 37χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της...

Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που...

Ανασχηματισμός : Οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση – Ποιοι είναι οι τέσσερις νέοι υφυπουργοί

Για πρώτη φορά αναλαμβάνουν κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο, όπως προκύπτει από...

Ανασχηματισμός : Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης

Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό...

Ενημερωτικό Δελτίο

Τραγωδία στο Ισραήλ: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματισμένος από επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Καρμιέλ στο βόρειο Ισραήλ, καθώς και ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί

ΗΠΑ: Πέταξαν σε λίμνη σερβιτόρα όταν τους ζήτησε να πληρώσουν τον λογαριασμό 

Σε ένα εστιατόριο στη λίμνη Ozarks στο Μιζούρι των ΗΠΑ, μια σερβιτόρα, η Liahna Bertels, έζησε μια δυσάρεστη εμπειρία όταν μια παρέα επτά ατόμων...

Απιστία στην εποχή των social media: Ο ρόλος του «like» στο Instagram για τη γενιά Z

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, κάθε μας κίνηση στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη που είναι εύκολα ανιχνεύσιμα. Αυτά τα ίχνη αποκαλύπτουν πολλές φορές πόσα χρήματα...

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...