Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ιράν: Βίντεο τι στιγμή που εντοπίζουν τα συντρίμμια – Τα τελευταία πλάνα πριν την συντριβή του ελικοπτέρου

Βίντεο διακινείται σε ιρανικά κανάλια του Telegram, με την στιγμή που οι διασώστες εντοπίζουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν επιζώντες και αρχίζουν να φωνάζουν ο ένας στον άλλο και να κλαίνε.

Σε μια δύσβατη περιοχή, μέσα στο δάσος πάνω στα βουνά του βορειοδυτικού Ιράν, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του προέδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί. Το οπτικό υλικό, δείχνει τους διασώστες να προσεγγίζουν και να βλέπουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου αλλά και τους σωρούς των επιβαινόντων απλωμένα στο σημείο της συντριβής.

Ακούγονται στρατιώτες να μιλούν στην τοπική αζέρικη γλώσσα και να λένε «εκεί είναι, το βρήκαμε», αναφέρει ρεπορτάζ του CBSnews.

Την ίδια στιγμή βίντεο με πλάνα από τις τελευταίες στιγμές πριν από την πτώση του ελικοπτέρου έρχονται στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, στο Ντιζμάρ επικρατούσε κακοκαιρία, που οδήγησε στο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους επιβάτες του ελικοπτέρου ήταν ο Mohammad Ali Al-Hashem, ιμάμης από την Tabriz, της πόλης στην οποία ταξίδευε ο Ιρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Mohammad Nami, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων του Ιράν, ο Al-Hashem επέζησε για μία ολόκληρη ώρα μετά τη συντριβή, προσπαθώντας, μάλιστα, να επικοινωνήσει με το γραφείο του προέδρου.

«Δεν χρειάστηκαν εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των επιβατών», δήλωσε ο Ναμί.

Συνολικά, εννέα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος της πτήσης, σκοτώθηκαν στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής, όταν πληροφορίες άρχισαν να μεταδίδουν ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος είχε «ανώμαλη προσγείωση» γύρω στις 13:30 ώρα Τεχεράνης (13:00 ώρα Ελλάδος).

Ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας καθώς και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212, που συνετρίβη την Κυριακή σε ορεινή περιοχή κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες, έχασαν τη ζωή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Σοκ στο Τέξας: 13χρονο αγόρι έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά πισίνας για να αποφύγει σφήκα

Ένα 13χρονο αγόρι στο Τέξας υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν, προσπαθώντας να αποφύγει μια σφήκα, έπεσε με το κεφάλι στα ρηχά της πισίνας. Το μόνο...

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίντεο τον δείχνει να χτυπά εργαζόμενο στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα περιστατικό στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο, φαίνεται ο πρώην υπουργός Λευτέρης...

Τραγωδία στην Ινδία: 121 νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή

Η τραγωδία που συνέβη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής στην Ινδία την Τρίτη (2/7) ήταν συνέπεια της υπερβολικής παρουσίας κόσμου σε σχέση με...

Έκτακτη κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς – Συστάσεις προς τους πολίτες

Μετά από έναν παρατεταμένο καύσωνα, η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει κακοκαιρία από σήμερα, Τετάρτη (03/07), με τον καιρό να επιδεινώνεται σημαντικά. Οι ισχυρές βροχές,...