Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Κανονικά στις 29 Νοεμβρίου φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν τελικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι συμβολαιογράφοι προσανατολίζονται στο να αναστείλουν την αποχή που είχαν αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους, μετά από τις συναντήσεις που είχαν με την πολιτική ηγεσία η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Μια νέα καθυστέρηση στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι τράπεζες, γιατί μπορεί να επηρεάσει τον σχεδιασμό τους σε ότι αφορά την μείωση των κόκκινων δανείων. Και αυτό γιατί όπως λένε οι τραπεζίτες αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» που είναι και ο πρώτος στόχος τους. Για αυτό εξάλλου η εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι ένα από τα βασικό προαπαιτούμενα των Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση.

Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν την αποχή ζητώντας κυρίως την προστασία τους από φαινόμενα προπηλακισμών που παρατηρούνται κατά την διάρκεια των πλειστηριασμών. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αλλάξει τον νόμο και οι διώξεις εναντίον όσων παρακολύουν πλειστηριασμούς να είναι αυτεπάγγελτες.

Το θετικό κλίμα που επικρατεί φάνηκε χθες μετά από την ευρεία  διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον κ. Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.

Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ενώ ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ακρίτα σε Δούκα: Μήπως να πιάσετε το φαράσι να ξεβρωμίσετε την Αθήνα;

Ιδιαιτέρως σκληρή κριτική ασκεί στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα...

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Αυγενάκη μετά το περιστατικό στο αεροδρόμιο

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ένα περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται σε...

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φωτιά» οι τιμές τον Ιούλιο – Οι χρεώσεις ανά πάροχο 

Οι περισσότεροι πάροχοι ανακοίνωσαν τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο, με μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 2,63% και 3,94%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον...

Κόστος ενοικίου για φοιτητικά σπίτια σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Η πρόσφατη έκθεση του E-Real Estates καταγράφει τις τρέχουσες τιμές μίσθωσης φοιτητικών κατοικιών σε 15 περιοχές της Αθήνας και 7 της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές...

Τι αλλάζει στο τέλος χαρτοσήμου  – Καταργείται σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις

Του Θεόδωρου Βγενή  Την κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα διοικητικά βάρη...