Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Σε σωφρονιστικό ίδρυμα το τέρας που κλείδωσε και βίαζε επί 24 την κόρη του και έκανε 7 παιδιά μαζί της

Σε σωφρονιστικό ίδρυμα το τέρας που κλείδωσε και βίαζε επί 24 την κόρη του και έκανε 7 παιδιά μαζί της

Το 1984, στη μικρή αυστριακή πόλη Άμστετεν, ο Φριτσλ είχε κλειδώσει την 18χρονη τότε κόρη του στο κελάρι του σπιτιού του. Επί 24 χρόνια τη βίαζε και έκανε επτά παιδιά μαζί της.

Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια  μπορεί σύντομα να αποφυλακιστεί

Επί 24 χρόνια, ο Αυστριακός πατέρας κρατούσε την κόρη του στο υπόγειο- φυλακή του σπιτιού τους στο Άμστετεν της Αυστρίας. Τη βίασε χίλιες φορές και έκανε επτά παιδιά μαζί της.

Μία από αυτές, η μεγαλύτερη κόρη, αρρώστησε σοβαρά τον Απρίλιο του 2008, ήταν ήδη 19 ετών και δεν είχε δει ποτέ το φως της ημέρας αφού γι΄αυτό είχε «φροντίσει» ο πατέρας της. Ο Φριτσλ την πήγε στο νοσοκομείο όταν η κατάσταση της υγείας χειροτέρεψε. Εκεί η άτυχη κοπέλα κατέληξε. Ο ίδιος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2009.

Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, είχε συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα με πολλούς να διερωτώνται, πώς όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν είχε πάρει είδηση- κυρίως η σύζυγός του -τις απάνθρωπες πράξεις του Αυστριακού πατέρα αλλά και το τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις αρχές, η σύζυγός του, που διέμενε στον πρώτο όροφο του σπιτιού με την υπόλοιπη οικογένεια, δεν γνώριζε τίποτα απ΄αυτά. Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε το 2008, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

On August 28, 1984, 18-year-old Elisabeth Fritzl was held prisoner by her  father in a secret chamber inside the family basement where he ... |  Instagram

Ο 88χρονος σήμερα πρώην ηλεκτρολόγος μηχανικός, Γιόζεφ Φριτσλ, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2009 για βιασμό, αιμομιξία και φυλάκιση της κόρης του, και των επτά παιδιών που είχε αποκτήσει μαζί της.

Η δικηγόρος του, πάντως, είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας, επικαλούμενη μια νέα ψυχιατρική έκθεση για τον 88χρονο, σύμφωνα με την οποία πάσχει από άνοια και «δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για το κοινό».

Ο Γιόζεφ Φριτσλ, γνωστός ως «Τέρας του Άμστετεν», αποφυλακίζεται με την δικηγόρο του να κάνει χρήση της αυστριακής νομοθεσίας, σύμφωνα με την οποία, όποιος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, μπορεί να αποφυλακιστεί ύστερα από 15 χρόνια, υπό περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο, ο Αυστριακός πατέρας που βίαζε κατ΄εξακολούθηση την κόρη του με την οποία απέκτησε επτά παιδιά και την είχε ως σκλάβα στο υπόγειο του σπιτιού τους, παραμένει υπό κράτηση. Απλά θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα από την φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείτο από το 2009.

Πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Φριτσλ μέσα στη φυλακή, είχε ισχυριστεί πως πίστευε ότι η οικογένειά του θα τον «συγχωρούσε» για τα εγκλήματά του.

Εικόνα

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Η Νορβηγία αποθηκεύει σιτηρά – Προετοιμάζεται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η πρόσφατη πανδημία, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος...

Πρόσκληση Ζαχαράκη για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Πρόσκληση στους Δήμους έκανε η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη για...

Πατέρας 15χρονου: Ξέρω ότι είναι ομοφυλόφιλος 3 χρόνια – Τσακωθήκαμε για άλλο λόγο

Ο πατέρας του 15χρονου ομοφυλόφιλου που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια τον γιο...

Εντοπίστηκε νεκρός πρώην δήμαρχος Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Μπαράζ ειδοποιήσεων από την ΑΑΔΕ

Αντίστροφη μέτρηση για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ξεκινήσει, με την ΑΑΔΕ να προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε ένα μπαράζ ειδοποιήσεων προς...

Προσοχή: Μην παίρνετε επιπόλαια το τσίμπημα από αχινό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα του καλοκαιριού εκτός από τις μωβ μέδουσες που έχουν γίνει αρκετά της «μόδας», τον τελευταίο καιρό, είναι...

Η Σοφία Παυλίδου “επιτίθενται” στη Ζήνα Κουτσελίνη -«Η εν λόγω κυρία έκανε αγιογραφία και του δικού μου θύτη»

Στην εκπομπή της «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Ζήνα Κουτσελίνη έκανε αναφορά την επαγγελματική πορεία του Απόστολου Λύτρα, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις...

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου, λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία νωπού παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, με την εμπορική ονομασία...