Αρχική Εργασιακά Ανοίγουν απο σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ

Ανοίγουν απο σήμερα οι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοίγουν από σήμερα τις πόρτες τους, οι υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ όπως και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών.

Χθες διευκρινίστηκε ότι θα ανοίξουν και οι επιχειρήσεις μανικιούρ – πεντικιούρ με διευρυμένο ωράριο ενώ βασικός κανόνας είναι η υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και το ωράριο λειτουργίας καθορίζεται προαιρετικά από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οι κανόνες λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ

– Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
– Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
– Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
– Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας. – Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
– Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο. – Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ. Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων.

Όπως ανέφερε χτες και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουμε οργανωμένα  από το να λειτουργούν με μαύρη εργασία.