Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

439 Έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε μια εβδομάδα

Πολλές οι παραβάσεις αλλά και μεγάλη η προσπάθεια απο το Υπουργείο να σταματήσει το παραεμπόριο. Προς ενημέρωση όλων μας το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου  στο σύνολο της επικράτειας με τα αποτελέσματα να είναι τα εξής:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 09.12.2019 έως 15.12.2019 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 439 έλεγχοι, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καστοριά (οδικός άξονας Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς) και Ηγουμενίτσα.
  • Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παρεμπορίου (821 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 100 ευρώ.
2019ΓΓΕκΠΚ – Έλεγχοι Αγοράς
ΗμερομηνίαΗμέραΈλεγχοιΠαραβάσεις
9-ΔεκΔευτέρα31
10-ΔεκΤρίτη716
11-ΔεκΤετάρτη1236
12-ΔεκΠέμπτη10717
13-ΔεκΠαρασκευή771
14-ΔεκΣάββατο102
15-ΔεκΚυριακή483
Σύνολα43936

 


Ενδεικτικά:

  • Στον Πειραιά στις 15/12/2019 σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην κυριακάτικη αγορά, με τη συμμετοχή ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Αστυνομικών της ΕΛΑΣ, καθώς και εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 120 τεμάχια ειδών παρεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών και σχετικής άδειας εμπορίας, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας.
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 12.12.2019, σε 44 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από  ελεγκτές της Διεύθυνσης Ελέγχων και Παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν100 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν  πρόστιμα συνολικού ύψους 11.500 ευρώ.

 Επιμέρους δράσεις :

  • Στο πλαίσιο της διυπηρεσιακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 13.12.2019 σύσκεψη με θέμα « Εποπτεία της Αγοράς και Παρεμπόριο, ως απειλή για την Ελληνική Οικονομία», υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των τελωνείων (ΑΑΔΕ), της Περιφέρειας Ηπείρου και των Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη σύσκεψη επισφραγίστηκε η συνεργασία των ελεγκτικών αρχών για τη διενέργεια κοινών δράσεων για την αποτελεσματική πάταξη του παρεμπορίου.

 

  • Στις 12.2019 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετέβη στο συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς, όπου συναντήθηκε με τη διευθύντρια του τελωνείου, και συζήτησαν επί θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τη διυπηρεσιακή συνεργασία των ελεγκτικών αρχών.

 

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Χαλκίδα: Η δράση του κυκλώματος των εφοριακών και οι εκβιασμοί επιχειρηματιών

Μια καταγγελία που έγινε εις βάρος δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας, ήταν η αιτία για την σύλληψη του κυκλώματος των εφοριακών που έκαναν εκβιασμούς...

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τον καιρό – Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια θα ζήσουμε φέτος

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, για την εξέλιξη της θερμοκρασίας, το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη, μιλώντας για ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των...

Λαμία: Από σπάνια λοίμωξη προήλθε ο θάνατος της 80χρονης μία εβδομάδα μετά από χτύπημα από τράγο

Για μια ολόκληρη εβδομάδα, η άτυχη 80χρονη πάλευε για τη ζωή της, μετά το ατύχημα που της συνέβη, όταν την χτύπησε ένας τράγο στη...

Ταξί: Παράταση στα οχήματα που έχουν συμπληρώσει το όριο απόσυρσης – Οι προϋποθέσεις

Παράταση κυκλοφορίας των παλαιών ταξί που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας απόσυρσης, δίνει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα επιβατηγά δημοσίας χρήσης οχήματα Ταξί...