Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ): Αναγκαία η εδραίωση μιας νέας ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης

Υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ): Αναγκαία η εδραίωση μιας νέας ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα για εδραίωση μιας νέας ασφαλιστικής κουλτούρας και συνείδησης, ειδικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στην εκδήλωση της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής για την ανακοίνωση του νέου της ονόματος, SYNDEA.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας επισήμανε: «Οι νέες απαιτήσεις της καθημερινότητας και ειδικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούν την ανάγκη εδραίωσης μιας νέας ασφαλιστική κουλτούρας και συνείδησης.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήδη μαζί με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης προχωρούμε στον σχεδιασμό νέων μέτρων, για την ενίσχυση των συνεταιρισμών και του κλάδου της ασφάλισης. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε ασφαλέστερη την οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών».

Επιπλέον ο υπουργός σημείωσε ότι «στον αναπτυξιακό νόμο και το νέο αναπτυξιακό καθεστώς, που θα ανακοινώσουμε τους επόμενους δύο μήνες, θα πριμοδοτούμε, θα ενισχύουμε και θα θέτουμε ως προτεραιότητα τις επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προέδρου Δ.Σ. του ομίλου των εταιριών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ).

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, CEO της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «η νέα ταυτότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της εξέλιξής μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας» ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας, Αλέξανδρος Κοντός, τόνισε ότι η αλλαγή του ονόματος έγινε με σεβασμό στην ιστορία της και αποτελεί γέφυρα που τη συνδέει με τις υψηλές αξίες του συνεργατισμού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, η μετεξέλιξη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής συμπίπτει με μια εποχή ανάπτυξης της παραγωγής της.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου πριν και μετά τη γυναικοκτονία στο Μενίδι

Δύο νέα βίντεο έρχονται στην δημοσιότητα που δείχνουν τις...

Στο “έλεος ” της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη – Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες

Στο "έλεος " της αφρικανικής σκόνης η Κρήτη, την...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στους Δρόμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσουν την Κυριακή στους Δρόμους της...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Μαλένα ήταν μια χαρά δεν το πίστευα ότι πέθανε»

  Με την κατάθεση και περιγραφή των τελευταίων ωρών από...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές

Υπ. Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές  εκπτώσεις και προσφορές Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.480.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 11 επιχειρήσεις, μετά από ελέγχους...

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS

ΥΠΟΙΚ: Αυστηρό μήνυμα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασύνδεση ταμειακών με POS, εντός του χρονοδιαγράμματος αποστέλλει το οικονομικό επιτελείο, προχωρώντας σε εκτεταμένους ελέγχους στην...