ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μητσοτακης: Οργανωνουμε την άμυνα της δημόσιας υγείας
-1.200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τέλος του ετους και 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12 μετρα για την ενίσχυση της οικονομιας

1) Μειώνονται κατα 3 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών για το 2021. Μεγενθύνεται το εισόδημα των νυκοκυριών
2) Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολουμενους και αγρότες.
3)Θεσμοθετειται προγραμμα επιδοτησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας.
4) Το προγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ συνεχιζεται και επεκτεινεται μεχρι τελος του 2020. Επεκτεινεται η δυνατοτητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων σε κλάδους (πολιτισμός, αθλητισμός κλπ)
5) Ανοιγει αμέσως ο 3ος κυκλος ευνοϊκής χρηματοδότησης της επιστρεπτεας προκαταβολής υψους 1,5 δις ευρώ. Δρομολογειται 4ος κυκλος επιστεπτεας 600 εκατ. ευρω.
6) Θεσπιζεται το μετρο των υπεραποσβεσεων και για ψηφιακες και πράσινες επενδύσεις. Στοχος να δοθει ο κίνητρο επενδυσεων σε εξοπλισμό που βελτιώνει την παραγωγικοτητα.
7) Τον Οκτώβριο καταβάλλονται τα αναδρομικα στους συνταξιούχους τα αναδρομικα (1,4 δις ευρω).
? Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας. Χιλιάδες κάτοικοι απαλασσονται από την υποχρέωση αυτου του φόρου.
9) Για τους απασχολουμενους σε επαγγελματικους κλάδους που χτύπησε ο κορονοιος αναβάλλεται η πληρωμη καθε οφειλή που είχε ανασταλεί στην πρώτη φάση της πανδημιας.
10) Επεκτείνεται ο μειωμένος συνελεσμενος ΦΠΑ για ακόμη 6 μηνες σε κλάδους που εχουν πληγεί.
11) Η πρώτη κατοικία των ευαλωτων νυκοικοιτιων δεν κινδυνεύει μέχρι το τελος 2020. Απο Ιανουάριο 2021 θα μπορούν να εντασσονται στη νεα ρύθμιση που θα ψηφιστεί.
12) Παρατεινονται για 2 ακομα μήνες ολα τα επιδόματα ανεργιας και μειώνονται στα 50 απο τα 100 τα απαιτούμενα ενσημα για την χορήγηση τους.