Αρχική Δήμοι 150 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο Κατερίνης

150 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο παραλιακό μέτωπο Κατερίνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αντικατάστασης των παλιών επίστυλων απορριμματοδοχείων (κάδων απορριμμάτων), σε όλο το παραλιακό μέτωπο από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, με στόχο την αισθητική – τουριστική αναβάθμιση των ακτών του Δήμου Κατερίνης.

Οι παλιοί σιδερένιοι, φθαρμένοι και σκουριασμένοι κάδοι αντικαθίστανται με 150 νέους πολύχρωμους (τσιμεντένιους) κάδους. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν ήδη 60 κάδοι μεταξύ Ολυμπιακής Ακτής και Παραλίας, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση 40 κάδων μεταξύ Παραλίας – ακτής Καλλιθέας και 50 κάδων στην παραλία Κορινού, αντίστοιχα.

Όπως τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Η βελτίωση των υπηρεσιών αποκομιδής, η εικόνα των τουριστικών περιοχών του Δήμου Κατερίνης και η καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, βρίσκονται πάντα ψηλά στις προτεραιότητές μας. Στο πλαίσιο αυτό, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για ένα πιο καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε με συστηματικές μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις το αστικό περιβάλλον και στηρίζουμε τον τουρισμό μας, που φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών έχει πληγεί. Ήδη πραγματοποιήσαμε σημαντικά βήματα με έργα και δράσεις στο παραλιακό μέτωπο και συνεχίζουμε με στόχο να αλλάξει περαιτέρω η εικόνα του αστικού παραλιακού περιβάλλοντος και των ακτών μας».