Ειρωνίες  Μητσοτάκη προς Φάμελλο: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday

«Η επιθετικότητα σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν χρειαζόμαστε πανάκριβα έργα, ούτε περισσότερα φράγματα, αλλά να φτιάχνουμε σωστά τα αναχώματα και να καθαρίζουμε τα ποτάμια μας. Γιατί πλημμύρισε η Γιάννουλη; Τι υπάρχει δίπλα στην κοίτη του ποταμού; Ένα ολόκληρο τετράγωνο, μπουζουκζίδικα, μάντρες…θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί μου, δε λέω πως θα το κάνετε, απλά, θέλω να διασφαλίσω ότι συμφωνείτε μαζί μου. Θα απαιτηθούν και δύσκολες αποφάσεις, όπως είναι οι παραγωγές. Να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αυτιά των παραγωγών ότι θα υπάρχει πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση που θα επιδοτεί συγκεκριμένες παραγωγές, σε αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σας θέλω μαζί μου», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στη συζήτηση για τα μέτρα ανασυγκρότησης Θεσσαλίας-Έβρου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλίας δεν κατέρρευσε, αλλά δέχθηκε ελέω Daniel ένα χτύπημα. «Τι μας λέει ο κ. Ανδρουλάκης, να φτιάξουμε μία task force, χαίρομαι που έρχεστε στα λόγια μου και αναγνωρίζετε τη χρησιμότητα του επιτελικού κράτους» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «Χρειάζεται μία μεγάλη παγκόσμια συμμαχία για την κλιματική κρίση, άρα κ. Ανδρουλάκη καλώς κάνουμε και εξηγούμε αυτήν τη νέα πραγματικότητα σχετικά με την κλιματική κρίση, επαναλαμβάνω η κλιματική κρίση είναι η εξήγηση γιατί έχουμε περισσότερα ακραία φαινόμενα, όχι η δικαιολογία, ακριβώς για αυτό θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε τον πήχη των προσδοκιών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το πόρισμα των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε τις διαπιστώσεις τους ότι το πλημμυρικό φαινόμενο, που έπληξε τη Θεσσαλία συμβαίνει κάθε 1.000 χρόνια και είναι πιθανώς μία από τις χειρότερες καταιγίδες, που έχει χτυπήσει ποτέ την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι μέσω των πολιτικών μας μπορούμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday»

Αναφερόμενος στον Σωκράτη Φάμελλο, είπε ότι σήμερα ήταν επιθετικός και διερωτήθηκε αν η επιθετικότητα αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. «Είδα τον κ. Φάμελλο ιδιαιτέρως επιθετικό σήμερα, η επιθετικότητα σας είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δημοσκοπικές σας επιδόσεις, διερωτώμαι εάν αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως σήμερα στην αίθουσα βρίσκονται με το ζόρι οι μισοί βουλευτές σας, κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday, μείον 50%» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επέμεινε, δε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατίας μία ερειπωμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έναν χάρτη, που όπως είπε απέτυχε να προβλέψει που θα ενσκήψουν τα πλημμυρικά φαινόμενα. «Τα εργαλεία που μας παραδώσατε για να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές, είναι ένας χάρτης» επεσήμανε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις